Een meidenkamer inrichten is lang zo makkelijk nog niet. Er is natuurlijk zoveel keuze tussen wat er bijvoorbeeld allemaal op de muur kan, of wat voor bed je wilt. Er zijn een aantal dingen die in geen enkele meidenkamer mogen ontbreken. Vind je het zelf lastig om dingen te bedenken om je meidenkamer mee te vullen? Lees dan vooral verder, want hier krijg jij de beste tips voor een meidenkamer.

Versieringen

Wat echt niet kan ontbreken in een meidenkamer, zijn versieringen op de muur. Muren zijn van zichzelf erg kaal en saai, dus hier kan je verandering in brengen door gezellige versieringen op te hangen. Draden met lampjes bijvoorbeeld die van plek naar plek lopen. Aan het draad van deze lampjes kan je dan weer foto’s ophangen. Hierdoor geven de lampjes een warme sfeer en zijn de foto’s ook altijd goed in het licht. Qua foto’s is het leuk om foto’s met bijvoorbeeld vriendinnen te doen. Zo krijg je altijd een blij gevoel als je je kamer in komt. Verder kan je posters of andere foto’s van mensen ophangen waar je fan van bent, misschien je favoriete artiest of actrice.

Kaptafel

Naast de versieringen is een kaptafel niet weg te denken uit een meidenkamer. Kaptafels zijn speciale bureaus, gemaakt voor vrouwen om hun make-up te doen. Het fijne aan een kaptafel is dat alles binnen handbereik ligt met handige lades en opbergvakken. Zo kan je altijd je make-up veilig opbergen en ook weer gemakkelijk pakken. Het ideale van een kaptafel ten opzichte van een normaal bureau is de spiegel die eraan vastzit. Make-up goed op doen is een zeer nauwkeurige taak en makkelijk is het zeker niet. De ingebouwde spiegel(s) zorgen ervoor dat je het beste zicht hebt op je gezicht. Sommige kaptafels hebben zelfs licht ingebouwd rondom de spiegel, dit is natuurlijk al helemaal geweldig omdat je dan op elk moment van de weg het perfecte licht hebt om je make-up goed te doen.

Geef je kamer kleur

Een witte muur is natuurlijk een beetje saai, dus breng hier verandering in. Eerder hebben we besproken dat je versieringen aan je muur kan hangen, maar je kan de muur zelf natuurlijk ook stijlen. Je kan bijvoorbeeld de muur een effen kleur verven, maar ook behang ophangen met een print. Misschien is er wel een patroon waar je helemaal weg van bent of een sport. Dat kan je allemaal op je muur terug laten komen. Een tip voor een kleur is een zachte roze tint. Hiermee krijgt je kamer een warme uitstraling, perfect voor een meidenkamer.